17 декември - Откриване на ски сезон 2022/2023 в Банско

17 декември – Откриване на ски сезон 2022/2023 в Банско

деца по време на ски почивка Банско

Сякаш с бяла покривка, снегът е покрил всичко наоколо. Слънцето, бледо и срамежливо, се опитва да си проправи път през борчетата. В далечината се виждат скиори. Уморени, но щастливи, се спускат по ски пистите. Зимата е тук, а с нея и цялото вълшебство, което се крие в този сезон.

Един от курортите, подходящи за семейна ски почивка, това е Банско. Разположен в Югозападната част на България, той предлага възможности за почивка целогодишно. Но през зимата е особено предпочитан както от български, така и от чуждестранни туристи. Дължината на ски пистите, както и чудесните условия за забавления, са сред причините курортът да е любима дестинация на мнозина за зимни емоции.

Ако вече сте решили да прекарате своята семейна ски почивка в Банско, вероятно си задавате въпроса кога е официалното откриване на сезона. С радост и вълнение ви споделяме, че то е на 17 декември. Началото на сезон 2022/2023 ще бъде поставено в третата събота от месец декември.

Стартът на ски сезона ще бъде отбелязан с много игри, забавления и музикални изненади. За жителите на Банско началото на всеки ски сезон е истински празник. Курортът се изпълва с гости от всички краища на страната и от чужбина. Цари оживление навсякъде. Усмивки грейват на лицата на всички посетители.

зимен пейзаж Банско


Какво може да очаквате в деня на откриването?

Програмата ще започне с регистрация за игрите “Влез в отбора на шампиона” и “Ловци на съкровища”. В сутрешните часове на деня на Бъндеришка поляна ще се извърши регистрацията за двете игри, след което ще бъде даден техният старт.

На обяд, в 12:00 ч., с много празнично настроение и положителни емоции ще ви заредят Явор Янакиев (100 Кила) и гайдари. Като гости на курорта ще може да насладите на специален концерт с тяхно участие. Популярният рап и хип-хоп изпълнител ще си партнира с гайдари и заедно ще ви поздравят по случай началото на ски сезона.

Следобед центърът на събитията се мести на Централния площад в Банско – “Никола Вапцаров”. От 17:30 ч. ще имате възможност да опитате традиционни ястия. Неповторимият по своя характер празник “Уникално Банско” тази година съвпада с началото на ски сезона.

Малко след това ще започне и официалното откриване. Приветствието на специалните гости, сред които световната шампионка по ски Мария Рийш, ще се състои от 18:00 ч., а от 18:30 ч. ансамбъл “Чинари” ще накара сърцата ви да затуптят в ритъма на българската народна музика. Ансамбълът обещава да ви зарадва със специален фолклорен спектакъл, а огнено шоу ще сложи край на празненствата по случай официалното откриване.

жена в Банско по време на ски почивка


Кои ски писти са подходящи за начинаещи и кои за напреднали?

Добрата новина е, че ако изберете за семейна ски почивка Банско, тук цялото семейство ще се забавлява. Независимо дали имате опит или сте напълно начинаещи, курортът ще ви предостави отлични възможности за забавления.

Дължината на ски пистите в Банско е 75 км, което отрежда на курорта първото място по този показател в България. Ако искате да направите първите си стъпки на ски пистите, може да вземете урок от квалифициран преподавател. На територията на курорта има немалко ски училища, където може да се научите да карате ски или сноуборд.

За начинаещи са подходящи ски пистите Коларски, Плато 1 и 2, Шилигарник 1 и 2, както и Чалин валог 1.

С по-високо ниво на трудност са Тодорка, Стара писта, Юлен, Стражите, Църна Могила и Чалин валог 2. Там ви съветваме да се спускате, ако имате повече опит на пистите. Те са със средно ниво на трудност и не са подходящи, ако досега не сте направили първите си крачки в ски спортовете.

Ако пък имате самочувствието да се наречете майстор на ските, може да се спуснете по ски писта Томба. Кръстена на италианския многократен шампион в слалома, тази писта е подходяща за експерти.

ски почивка Банско и неговите възможности

Вече знаете кои писти са подходящи за начинаещи, за скиори с опит и за експерти. Знаете също кога ще бъде официалното откриване. Остава само да стегнете багажа и да се отправите към Банско. Началото на ски сезона ще бъде белязано с много забавления, танци и музика, а целият ви престой тук – с красиви моменти и гледки.

Сподели ни:

Безплатно ранно настаняване

По-висока категория стая

Домашни любимци по желание - 20.00 лв

За резервация през сайта получавате

Бонус при резервация