“Всички в джаза” или Банско джаз фестивал 2022

“Всички в джаза” или Банско джаз фестивал 2022

Банско джаз фестивал 2022

Спокойствие, прохлада, уют. Звучи ви прекрасно, нали? На нас също. Ако се чудите къде може да откриете това, ще ви кажем – между Банско и Разлог, в прегръдката на Рила и Пирин. Само този, който е посещавал планината през летния сезон, знае колко прекрасна е тя тогава. Чистият въздух, ароматът на разцъфтяващите цветчета и усещането за уют, което носи, не могат да се сравнят с нищо друго. 

Планините в България са красиви през всички сезони, но през лятото вълнуват по различен начин. Омайните пейзажи, които разкриват, песента на птиците, възможността за разходки до красиви кътчета – това са само малка част от причините, каращи много да се отдадат на отдих в планината през горещите месеци. 

На всичко това може да се насладите и вие, ако организирате своята семейна почивка край Банско през август. Курортният град е разположен в подножието на Рила и Пирин, и предлага отлични условия за почивка, далеч от напрежението и шума на големия град. 

Наред с всички тези причини, ви споделяме още една защо си струва да планирате почивка в района през август – Банско джаз фестивал. От 6-и до 13-и август ще се проведе емблематичния за региона джаз фестивал. Ако сте сред почитателите на този тип музика, не пропускайте събитието. Очертава се да бъде изпълнено с вълнуващи емоции и интересни гости. 

джаз музика

Банско – музикална столица на джаз музиката 

Банско джаз фестивал е добре познато за района събитие. Вече четвърт век то намира своето място в културния календар на Община Банско. Тази година събитието ще се проведе за 25 път, този път под надслов “Всички в джаза!”. В рамките на 8 дни – от 6-и до 13-и август – в града ще звучи музика на емблематични за българския и световния джаз имена. 

Банско ще се превърне в своеобразна столица на джаза, а централният площад на града – в сцена, срещаща любители на джаз музиката с родни и чуждестранни джаз изпълнители. Организаторите – община Банско и Асоциация „Фестивалите в България“, обещават много забавления, изненади и приятни мигове. 

Богата и интересна програма

Ако сте фенове на джаз музиката, непременно посетете събитието. Богата музикална програма и редица съпътстващи мероприятия ще оформят програмата му. Тази година събитието се очертава още по-вълнуващо от това през 2021 г. както за посетителите, така и за самите изпълнители.

Освен че ще могат да зарадват гостите с музика, изпълнителите ще могат да се включат в майсторски класове в създадената наскоро „Джаз академия“. Друга новост тази година е инициативата „Джаз в града“ – ще има музикални импровизации на различни локации в Банско в следобедните часове. 

Очаква се да вземат участие над 20 изпълнители. Някои от тях ще пристигнат специално за събитието от Бразилия, САЩ, Панама, Израел, Армения, Турция, Унгария, Австрия, Нидерландия и Италия.

 

идея за развлечение по време на семейна почивка край Банско - посещение на джаз фестивал


Джаз фестивал Банско 2022

В събитието ще се включат големи имена в джаз музиката. Сред тях са това на любимката на няколко поколения Камелия Тодорова. Музикалната легенда ще се включи във втория ден от музикалната програма. Американският джаз пианист и композитор Джордж Кейбълс също ще бъде част от мероприятието. Той идва със своя квартет от Ню Йорк и заедно ще свирят на ден 6 от началото на фестивала – на 11 август (четвъртък). Салвадор Собрал – победителят в Евровизия през 2017 г., ще постави точка в музикалната програма и ще представи своето изпълнение на 13 август (събота). 

В програмата са предвидени още интересни колаборации между български и чуждестранни звезди. Българите Любомир Денев и Венцислав Благоев ще си партнират с Арпи Алто от Армения, за да създадат музикална наслада за гостите на фестивала. Музикална изненада ще има и от Христо Вичер & JP3. Организаторите са се постарали да създадат разнообразна програма, така че ако сте любители на този тип музика, ще ви очакваме в Банско.

Фестивалът започва на 6-и август в 20:00 ч., като началото ще поставят Милица Гладнишка, заедно с биг-бенда на Ангел Заберски. Водещи на събитието тази година ще бъдат радиоводещата Таня Иванова и програмният директор на Jazz FM Светослав Николов.

Банско - столица на джаз музиката

Ако се колебаете къде да отседнете по време на събитието, ще ви очакваме при нас в хотел Балканско бижу. Само 11 км ви делят от хотела до мястото на фестивала. 

Сподели ни:

Безплатно ранно настаняване

По-висока категория стая

Домашни любимци по желание - 20.00 лв

За резервация през сайта получавате

Бонус при резервация