Банско - история, карта, традиции и още - Балканско бижу

Банско – Целогодишна дестинация

Банско - цялогодишна дестинация

Банско през зимата

Банско е ски курорт номер 1 в България, най-добрият и най-модерният ски център от всички ски курорти в България. Банско има най-дълъг ски сезон от всички български  курорти. Пирин планина е с преобладаващ алпийски характер с три върхове, извисяващи се над 2900 m. Може да се насладите на 65 км ски писти, повече от 30 оръдия за изкуствен сняг, бързи лифтове, съоръжения за изкуствено правене на сняг и съоръжения за нощно каране. С 1 гондола, 7 бързи седалкови лифтове, и 7 влекове. Лифтове в ски курорта Банско транспортират повече от 2400 души на час до височина от 2 560 метра.

Банско през лятото

Град Банско е разположен в близост до река Глазне в североизточната част на полите на Пирин планина, точно под най-високата и най-красивата част на планината, на 925 м над морското равнище. Той е само на 160 км от София.

Целогодишна ,ваканционна дестинация, която предлага много атракции. Със своята интересна архитектура, каменни стени, мелодичен език и вкусни ястия, привлича много туристи през лятото. Старата част на Банско представлява типичната картина от годините на Възраждането – къщи-крепости с гигантски каменни стени, дълги черни стрехи, и тесни каменни улички.

Банско е домакин на много спортни и културни събития като театрален фестивал ,джаз фестивал и много други, които гарантират приятна атмосфера за гостите на района през цялата година.

Култура В Банско

Банските механи, с уникален чар и стил предлагат местна кухня и добра селекция от български вина.На разположение на някои места е и жива музика. Дискотеките и нощните клубове работят без ограничение във времето, и обикновено затварят рано сутринта. Банско гарантира една незабравима вечер, в полите на Пирин планина.

Сподели ни:

Безплатно ранно настаняване

По-висока категория стая

Домашни любимци по желание - 20.00 лв

За резервация през сайта получавате

Бонус при резервация