Изследване на пещери - The Balkan Jewel resort TM collection by Wyndham

Изследване на пещери

Пещера в Банско

Ягодинската пещера

 

Ягодинската пещера се намира близо до село Ягодина в родопите.Тя е една от най-дългите (10км.) и най-красивите пещери. Естественият вход на пещерата се намира на 30 метра над пътя, за това на разположение на туристите има изкуствен вход, който е от 5 етажа, част от който са осветени и пригодени за туристически посещения.В залите на пещерат има великолепни висящи скални образувания наречени Сталактити, също така има такива, които растът от земята, наречени Сталагмити и такива с колкосални размери наречени Сталактони. Посетителите не могат да откъснат очи от „пердетата“, които не могат да бъдат създадени дори от човешката фантазия.

Следи от живот от Анеолитния перйод (4000 години преди Христа) са намерени в пещерата. Анеолитни жилища са намерени на 10 минути път от изкуствения вход на пещерата и са отворени за посетители.

  • Темперетутата в пещерата е 6 градуса по целзии през цялата година. През лятото носете топли дрехи, тъй като разходката през пещерата трае почти час.
  • Ягодинската пещера има три нива, от което само едно е подходящо за туристическа разходка.
  • Може да се сформира група от ентусиасти, които могат да преминат на следващото ниво.
  • Такова екстремно приключение може да бъде организирано с някой от водачите.
  • Работно време: през лятото 9:00 до 17:00 часа. През зимата – по заявка.

*На разположение през пролетта, лятото и есента.

Забележка: Всички екскурзии трябва да бъдат резервирани поне един ден по-рано.

Има традиция много двойки да се женят в пещерата. Същата свадбена зала се исползва и за Новогодишните празненства. Пещерата има собствена стена на греха. Посетителите се опитват да пъхнат монета в покритата с глина част от стената. Според легендата само невинните могат да го постигнат.Много сталактити и сталагмити могат да бъдат видени. Няколко пещерни перли могат да бъдат видени от посетителите също.

За резервация или повече въпроси, моля не се колебайте да се сържете с нас.

Сподели ни:

Безплатно ранно настаняване

По-висока категория стая

Изненада за малките ни гости

Безплатен коктейл

За резервация през сайта получавате

Бонус при резервация