Посещение на село Добърско и къща „Дешка“

Добърско 

 

Старата черквае центъра на вниманието на екскурзията в традиционното село, заради впечатляващите рисунки, които могат да бъдат видени в черквата, включително рисунка, на която е представен Исус Христос на превозно средство напододяващо космически кораб.

 

Пътуването

deska house trip 1150x610 1

Обяд в къща Дешка в село Горно Драглище. 

Сред красивата природа ще се докоснете до българския дух и традиции.

 

 

 

Ще вземете участие в демонстрациите на стари местни обичаи и песни, ще опитате вкусни домашни ястия, сервирани с вино или гореща ракия и ще видите майсторските работилници.

 

*На разположение през цялата година.

*Обядът в къща Дешка се заплаща допълнително

Забележка: Входните такси за туристическите антракции не са влкючени. всички екскурзии трябва да се резервират един ден предварително.

За повече информация и въпроси моля свържете се с нас.

Малко история за Добърско

 

Добърско е село разположено в югозападна България, част от Разложка община. То с намира на 1070 метра надморска видочина, на южния склон на Рила планина.

Според легендата Добърско е създадено от войниците на Българският Цар Самуил, който били ослепени при битката край Беласица през 1014 година. Те пристигнали на мястото по пътя през Рилският манастир и открили свещен извор, който ги излекувал.

Добърско е известно с 25 метровия си водопад, Щрокалото, двете Православни черкви и многото свети места и параклиси в района. Старата църква „Свети Теодор Титон и Теодор Стратилат“(1614) с лечебният извор в двора и забележителните икони от 1614 и стенописи от 1672 включващи известната библейска сцена Преображение Христово, по-късно интерпретирна, като Исус Христос на космически кораб. Черквата Сретение Господне има оригинален иконостас от дърворезба направен от школата по изкуства в Банско.

Сподели ни:

За допълнителни въпроси,
моля свържете се с нас.

Добре дошли в Балкaнско Бижу!

Перфектното място за вашата почивка, обгърнато в прегръдките на планината!

Контакти

Рецепция
office@balkanjewel.com
+ 359 747 98 111
+ 359 822 811 211

Връзка с гостите customerservice@balkanjewel.com
+ 359 887 383 845

Маркетинг отдел
marketing@balkanjewel.com
+359 882 912 270

Плащане

При нас можете да заплатите по няколко начина – виза, мастъркард, банков превод и в брой след престигането ви в хотела на рецеппция.

Социални мрежи

Последвайте ни в социалните мрежи и youtube, за да бъдете запознати с новостите около нас.

Copyright © Balkan Jewel Resort & Chalets