Разлог

Град Разлог се счита за стопански, културен и административен център на Разложка община. Той е скрит между два хълма – Голак на север и Саровица на юг. Зелените площи и панорамните гледки към Пирин, Рила и Родопите създават неповторимо усещане за туриста. Посетителят има възможност за неповторимо съприкосновение с величествената природа в курортните местности Бетоловото, Предел и Катарино. Топлите минерални извори с. Баня, в местността. Ръждавец край с. Бачево и в село Елешница са подходящи за балнеолечение и профилактика.

Фестивали в Разлог

 

Разлог е домакин на един от най- големите събори на народното творчество в България – „Пирин пее”. Съборът се организира на всеки две години в местността Предел през втората половина на месец август. Фестивалът възпява богатството и разнообразието на народното творчество от Пиринския край – песни, танци, обичаи, обреди, носии и други.

razlog2

В местността Предел се провежда и фестивалът „Рок Предел”. Той е един от първите рок фестивали в България, създаден като българския „Уудсток”. В него участват групи от Благоевград, Разлог и региона. Разлог се гордее и с впечатляващите кукерски празници – шествието на 1 януари всяка година, на което хора в кози дрехи празнуват започването на Новата година и прогонват злите духове, е нещо, което не бива да се пропуска.

Сподели ни:

За допълнителни въпроси,
моля свържете се с нас.

Добре дошли в Балкaнско Бижу!

Перфектното място за вашата почивка, обгърнато в прегръдките на планината!

Контакти

Рецепция
office@balkanjewel.com
+ 359 747 98 111
+ 359 822 811 211

Връзка с гостите customerservice@balkanjewel.com
+ 359 887 383 845

Маркетинг отдел
marketing@balkanjewel.com
+359 882 912 270

Плащане

При нас можете да заплатите по няколко начина – виза, мастъркард, банков превод и в брой след престигането ви в хотела на рецеппция.

Социални мрежи

Последвайте ни в социалните мрежи и youtube, за да бъдете запознати с новостите около нас.

Copyright © Balkan Jewel Resort & Chalets