Разлог - история, карта, забележителности - Балканско бижу

Разлог

Забележителности в Разлог

Град Разлог се счита за стопански, културен и административен център на Разложка община. Той е скрит между два хълма – Голак на север и Саровица на юг. Зелените площи и панорамните гледки към Пирин, Рила и Родопите създават неповторимо усещане за туриста. Посетителят има възможност за неповторимо съприкосновение с величествената природа в курортните местности Бетоловото, Предел и Катарино. Топлите минерални извори с. Баня, в местността. Ръждавец край с. Бачево и в село Елешница са подходящи за балнеолечение и профилактика.

Фестивали в Разлог

 

Разлог е домакин на един от най- големите събори на народното творчество в България – „Пирин пее”. Съборът се организира на всеки две години в местността Предел през втората половина на месец август. Фестивалът възпява богатството и разнообразието на народното творчество от Пиринския край – песни, танци, обичаи, обреди, носии и други.

razlog2 - Balkan Jewel Resort & Chalets

В местността Предел се провежда и фестивалът „Рок Предел”. Той е един от първите рок фестивали в България, създаден като българския „Уудсток”. В него участват групи от Благоевград, Разлог и региона. Разлог се гордее и с впечатляващите кукерски празници – шествието на 1 януари всяка година, на което хора в кози дрехи празнуват започването на Новата година и прогонват злите духове, е нещо, което не бива да се пропуска.

Сподели ни:

Don`t copy text!

Безплатно ранно настаняване

По-висока категория стая

Изненада за малките ни гости

Безплатен коктейл

За резервация през сайта получавате

Бонус при резервация