Посещение на Рилския манастир - Balkan Jewel Resort & Chalets

Посещение на Рилския манастир

Рилският манастир

РИЛСКИЯТ МАНАСТИР

 

Това е най-големият манастир в България, чието архитектурно и артистично великолепие, му дават заслужено място в списъка на Юнеско за Световно Културно Наследство от 1983г. Създаден през 10ти век, манастира преминава през няколко стадия на изграждане. За негов основател се смята свети Иван Рилски; известен Български отшелник и лечител, защитник на Българите. Заедно със своите последователи той създава монашеско общество, което образува корените на Рилският манастир. Поправян, изоставен, изгорен от Турците и построен отново, манастира е свидетел и символ на богатата Българскат история. Отвън манастира има недостъпен и защитен вид, който дава защита от Турските атаки.

Вашата Екскурзия до Рилският манастир

 

Слерд едночасово пътуване по забележителния път към Рилският манастир вие ще посетите 

  • Хрельовата кула
  • Черквата
  • Музеите
  • Пещерата на Свети Иван Рилски  

* На разположение през цялата година

Всички екскурзии трябва да бъдат резервирани поне един ден по-рано.

Какво можете да видите?

 

Отвътре архитектурата на двора и фасадите са приятнис големият брой стълбища и тераси.

Хрельовата кула е единствената от старите сгради, която е оцеляла. тя е построена през 1335г. от Севастократор Хрелио в манастирският двор да служи като отбранителна кула. Висока е 23 метра и има квадратна форма . Стените и са дебели 1.8 метра и са построени от дебел гранит

Рафаиловия кръст Изработен е от монаха Рафаил за около 12 години – завършен е през 1802г. Кръстът е от цяло дърво с височина 81см и ширина 43см. Творецът използвал фини длета, малки ножове и увеличителни лещи, за да изобрази 104 библейски сцени, съставени от 650 фигури. .
Включително тази, която изобразява раждането на Исус Христос. Една от сцените издълбани в Рафаиловия кръст е, Раждането на Исус Христос във Витлеемската пещера. 

Манастирът е заобиколен от Рила планина и през едночасовият път до там вие ще видите невероятни гледки. Веднъж пристигнали горе в планината, вие може да се насладите на чистият въздух и да си представите как са живяли Светците през 10-ти век в пещери без никаква материална собственост. Екскурзията е подходяща както за вярващи, така и за хора,  които обичат природата и искат да се докоснат до нея.

Екскурзия до Рилския манастир и Благоевград

 

След посещението на рилският манастир се насочваме към Благоевград. Градът е основан около древното Тракииско селище Скаптопара, построен на много атрактивно място, благословен с топли минерални извори, плодородни поля и гори.

В Благоевград може да посетите:

  • Старите къщи в квартал Вароша
  • Черквата Въведение Богородично
  • Къща музеи на Георги Измирлиев
  • арт галерии

Следва разходка през центъра на града, където може да видите Американският Университет, административни сгради и много магазини и рестуранти

Всички екскурзии трябва да бъдат резервирани поне един ден по-рано.Съветваме ви да резервирате вашата екскурзия по-рано за да не останете разочеровани.

Сподели ни:

Don`t copy text!

Безплатно ранно настаняване

По-висока категория стая

Изненада за малките ни гости

Безплатен коктейл

За резервация през сайта получавате

Бонус при резервация