Почивка до Банско през април: идеи за семейни забавления

Почивка до Банско през април: идеи за семейни забавления

Семейни забавления в Банско - разходка сред природата

Изборът на място за ваканция със семейството понякога е трудна задача. Да има какво да правят децата, да има възможност за семейни забавления, да е комфортно – куп въпроси стоят пред всеки родител. За всички желаещи да се насладят на приятна семейна почивка Банско е отличен избор. Курортът предлага чудесни условия за отдих не само през зимата, но и през пролетно-летния сезон. Днес споделяме с вас какво да правите, ако се отбиете до Банско този април.

Посетете читалище “Никола Вапцаров” за Седмица на детската книга (11-15 април)

Първото интересно събитие, за което споделяме малко повече информация, е Седмица  на детската книга. Кампанията протича под надслов “Да четем заедно” и тази година се провежда в читалище “Никола Вапцаров” и Къщата на занаятите в Банско. Основната цел на инициативата е да насърчи любовта към книгите и словото у малчуганите. Ако искате да запалите искрата на четенето у вашите деца, може заедно да посетите събитието. Така ще имате възможност да се потопите в необятния свят на приказките. Ще се пренесете в една вълшебна вселена, нарисувана от думите на български и чуждестранни майстори на словото. 

Наблюдавайте месене на ритуални хлябове и боядисване на яйца (21 април)

Част от великденската програма на Банско е събитие, посветено на замесването на обредни хлябове и боядисването на великденски яйца с природни багрила. То се провежда вече няколко години, като този път ще бъде на 21 април – четвъртият ден от страстната седмица, в музей “Велянова къща”. Слоганът на мероприятието – “Със слънце замесен е хлябът” – добре описва какво може да очаквате. Слънчево настроение и демонстрация на месене на традиционни хлябове. 

боядисване на яйца за Великден

Разходете се в района и се насладете на красотата му

Няма друго място като планината. Едновременно ни кара да се смирим и ни дава голяма сила. Събужда любопитството ни, но и ни успокоява. Кара ни да притихнем, но и ни зарежда с нови сили. Една разходка сред природата на Пирин планина гарантира незабравими спомени за цялото семейство. Разложката котловина е пълна с прекрасни места. Ако обичате разходките, районът със сигурност ще ви впечатли. Накъдето и да се обърнете, пред вас ще се разкриват красиви гледки и много зеленина. Вземете задължително и фотоапарат или телефон, за да си направите снимки, които да запазят спомена от хубавото преживяване. 

Хотел Балканско бижу организира преходи и екскурзии. За всички наши гости, които имат интерес към планината, може да предложим изчакване на връх Вихрен и преходи до едни от най-популярните места в региона като пиринските езера. Повече за маршрутите и продължителността на преходите може да прочетете тук.

Идете на концерт цялото семейство 

Ето кои два концерта може да посетите по време на семейната си почивка край Банско през април:

  • 16 април – Читалището в гр. Банско е основен организатор на концерта “Прозорец към доброто”. Концертът е с благотворителна цел, като събраните средства ще се насочат за лечението на медицинската сестра Нели Гълъбова. Посещението на събитието е чудесна възможност от една страна, да се насладите на музика и танци, а от друга, да покажете на децата колко важно е да се помага.
  • 24 април – Навръх Великден в Банско ви очаква специален празничен концерт. Най-светлият християнски празник ще бъде посрещнат с богата програма, включваща народни песни и танци. Участие в концерта ще вземат самодейни изпълнители и състави към градското читалище. 
народни танци в Банско

Усетете емоцията от това да яздите кон

Конната езда е прекрасен начин да разгледате красивите места в района. Тя е невероятно преживяване и за малки, и за големи. Партньорството на Балканско бижу с една от най-добрите конните бази в района ни позволява да ви дадем възможност да се насладите на конете и ездата. Конете са едни от най-красивите животни и ездата бързо може да се превърне в любимо занимание на цялото семейство. Ако нямате опит, може да изберете кратък преход, в който да бъдете придружени от инструктор. 

Вярваме, че успяхме да ви покажем, че ако изберете през април за своята семейна почивка Банско, курортът ще ви предложи възможности за приятно прекарване. За престоя си се доверете на нас – хотел Балканско бижу. Разполагаме с всичко нужно за приятно прекарване на цялото семейство – комфортни помещения, релакс зона, ресторант, детски кът и зала за игри. 

хотел за семейна почивка Банско

Сподели ни:

Don`t copy text!

Безплатно ранно настаняване

По-висока категория стая

Изненада за малките ни гости

Безплатен коктейл

За резервация през сайта получавате

Бонус при резервация