Забележителности и места в Банско и региона за посещение

Опознай района

Забележителности около Банско

Районът около Банско е богат на природни и исторически забележителности. Всъщност историята на този град и на региона е дълга, а началото ѝ се губи в древни времена. По земите, разположени между три от нашите планини, са бродили траките, а впоследствие и древните римляни. Едва след господството на двата народа регионът на Банско става част от българската държава. Влиянията на всички тези различни култури са допринесли значително за усещането за мистерия и магия навсякъде в областта. И така, към днешната дата посетителите на района имат възможността да разгледат множество исторически забележителности, разказващи истории от различни епохи, с влияние от различни култури. 

Въпреки малката си площ, районът около Банско е богат и на много природни забележителности, туристически пътеки и места за отдих на открито. Неповторимото разположение на града е в основата на това богатство – той се намира в подножието на Пирин, но и е изключително близо до Рила и Родопи. Затова може да избирате от множество малки пътешествия с китни гледки, до които преходите са с различна натовареност. Някои от местата се намират в природни паркове и защитени местности, където може да срещнете уникални за българската природа растителни и животински видове.

Всичко, разказано до момента, превръща района около Банско в примамливо място за посещения, разходки и походи. А нашият хотел, Балканско бижу, се намира в непосредствена близост както до Банско, така и до Разлог. Той е сгушен между същите три български планини, за които споменахме преди малко – Рила, Пирин и Родопи. Може да се насладите на спиращи дъха гледки както от нашия хотел, така и от вилната ни зона. Те ще придадат на преживяването ви още по-магично усещане. Разходките в региона пък ще ви дарят с неповторими мигове.

Знаем, че много от гостите ни обичат да отделят време именно в посещения на множеството забележителности в района. Ето защо сме подбрали най-интересните от тях за вас, за да може да планирате пълноценно своята почивка. Също така сме селектирали разнообразни дейности, които да допринесат за вълнуващо и добре прекарано свободно време. Повечето от забележителностите и активностите се намират в непосредствена близост или до Балканско бижу, или до двете населени места, между които е разположен хотелът. За най-големите приключенци обаче сме добавили в нашата селекция и места, и дейности на по-далечно разстояние.

Забележителности в Разлог

Разлог

Град Разлог се счита за стопански, културен и административен център на Разложка община. Той е скрит между

Виж повече »
Лято в Банско

Лято в Банско

Банско, любимата лятна дестинация! Миналата година Balkan Jewel Resort разби собствения си рекорд и посрещна огромно количество

Виж повече »

Можете да посетите още:

  • Понеделнишкият открит пазар в град Разлог
  • Местността „Голак“ в град Разлог
  • Църквата „Свето Благовещение“ в град Разлог
  • Хижа „Яворов“ в град Разлог
  • Църквата „Света Троица“ в град Банско
  • Бъндеришка поляна в град Банско
  • Минералните басейни в Добринище и Баня
  • Неделният пазар в град Банско

Надяваме се нашата колекция от любопитни исторически и природни забележителности, както и от разнообразни развлекателни дейности в района на Банско, да е успяла да ви помогне да изберете най-интересните за вас.  Всички те могат да бъдат посещавани целогодишно, което прави регионът предпочитана дестинация. А хотел Балканско бижу е винаги с отворени обятия, за да ви дари с комфорт, уют и топло отношение по време на вашата почивка. Резервирайте своите места още сега, за да си подарите незабравими изживявания! Очакваме ви с нетърпение!

Заявяването на всички услуги, без значение от вида и цената им, се осъществява на рецепция. При платените услуги е необходимо предварително предплащане. За необходимата сума, според вида на услугата, се свържете с нас.

За да сте сигурни, че ще успеете да се възползвате от услугата, е необходимо да информирате служителите на рецепция възможно най-рано. Желателно е предизвестието да се случи поне 24 часа по-рано преди деня на заявената услуга.*

* За сватбени тържества, корпоративни събития и други мероприятия от подобен тип, е необходимо да запазите дата възможно най-рано.

Имате възможност да канселирате вече поръчана и заплатена услуга след свързване със служител на рецепция. Заплатената сума ще ви бъде върната в зависимост от вида на услугата.

Групи над 20 човека могат да се възползват от намаление в рамките на 10% от цената. При групи, състоящи се от още по-голям брой хора, всички цени са по договаряне.

Безплатно ранно настаняване

По-висока категория стая

Домашни любимци по желание - 20.00 лв

За резервация през сайта получавате

Бонус при резервация

Изпрати запитване