Политика за Хотела | Балканско Бижу

Политика на хотела

Благодарим Ви, че избрахте хотел Балканско бижу! Молим да се запознаете с нашата политика:

Настаняване/Напускане:

Настаняване – след 14.00 часа.
Напускане – до 12.00 часа.

Ранно настаняване:

В случай на ранно настаняване преди 9:00 часа, хотелът запазва правото да начисли към сметката ви стойността на една пълна нощувка.

Късно освобождаване:

В случай на късно освобождаване до 18.00 часа, хотелът запазва правото си да начисли към сметката Ви 50% от стойността на една пълна нощувка.
Ранно настаняване и късно освобождаване са възможни в зависимост от заетостта на хотела.

Политика на плащане

Плащанията за настаняване и допълнителни услуги могат да бъдат направени в български лева в брой, чрез банков превод, с кредитна карта Visa или MasterCard. Пътнически чекове не се приемат. Може да бъдете помолени за гарантиране на вашата резервация с дебитна/кредитна карта и 3-цифрения код за сигурност. Не се приемат плащания, извършени с Diners, American Express или JCB. Пълно невъзвръщаемо, непрехвърлимо предплащане може да се изиска за промоционални, сезонни и авансови цени в момента на резервацията. Ако не се изисква предварително плащане, плащането е дължимо при настаняване в хотела.

Какво представлява авторизацията?

Авторизацията е временно блокиране на определена сума пари, налична по текущия баланс на кредитна/дебитна карта. Авторизацията не е транзакция, което означава, че сумата не е реално изтеглена, въпреки че банковото извлечение може да показва авторизацията като чакаща транзакция. Целта на авторизацията е да гарантира, че има достатъчна сума, която може да покрие появили се задължения, в размер на стойността на авторизацията +15%.

Какъв метод на плащане мога да използвам за авторизация?

В случай че няма налична карта, се приема и депозит в брой в съответствие със стойността на нощувката.

Кога се прави авторизацията?

Кредитна/дебитна карта се авторизира при настаняване.

Отговорност

Отговорността на госта за неговата сметка e неотменима и той се съгласява да бъде държан отговорен, в случай че определено лице, група или компания не заплати изцяло всички или част от направените разходи.

Повреда на хотелска собственост

Хотелът запазва правото си да таксува гостите за нанесена щета, причинена случайно, умишлено или по непредпазливост от страна на госта към хотелското оборудване и структура. При констатиране на тези щети след напускането на госта си запазваме правото да удържим сума по кредитна/дебитна карта, предоставена от госта или да изпратим фактура на посочения от госта адрес. Въпреки това, ние ще се опитаме да отстраним повредата за наша сметка, като се погрижим разходите на госта да бъдат сведени до минимум.

Изнасяне на хотелска собственост

Хотелът си запазва правото да изисква заплащане за всяка вещ, която е била изнесена без наше знание от територията на хотела. Таксуването ще бъде за сума, с която ще се замени липсващата вещ, включително всички разходи по доставката ѝ. При констатиране на тези щети след напускането на госта си запазваме правото да удържим сума по кредитна/дебитна карта, предоставена от госта, или да изпратим фактура на посочения от госта адрес.

Нарушаване целостта на системите за пожароизвестяване и противопожарно оборудване

Хотелътси запазва правото да предприеме необходимите действия срещу всеки гост при установяване на нарушение/повреда по всеки един от уредите за пожароизвестяване и противопожарни системи, включително детектори в общите части и спалните, пожароизвестителни бутони и пожарогасители. В случай че е установена повреда на оборудването, гостът, отговорен за нея, ще бъде таксуван за всички разходи на хотела по покриване на щетите, като също така може да се изиска напускане на хотела предварително. В зависимост от степента на повредата от страна може да бъдат извикани и органите на реда. В случай че повредата на оборудването е установена след като гостът е напуснал хотела, си запазваме правото да удържим сума по кредитна/дебитна карта, предоставена от госта или да изпратим фактура на посочения от него адрес.

Забрана за пушене в хотела

Гости, които пренебрегват или нарушават нашата политика за тютюнопушене в затворените пространства, без изключение ще бъдат глобени. Глобата в размер на 200 евро ще бъде начислена на стаята на госта и приспадната от предоставената кредитна/дебитна карта. В случай на повреди, причинени вследствие на пушене в някоя от закритите части на хотела, същото ще бъде считано за повреждане на хотелска собственост и таксувано според вътрешните правила на комплекса.

Неприлично поведение

При намиране на загубена/забравена вещ, хотелът ще направи всичко възможно да открие притежателя и да бъде върната. Но в случай че не можем да се свържем със собственика и вещта не е потърсена в срок от 3 месеца от напускането на госта от хотела, тя ще бъде унищожена.

Паркинг

Паркингът на хотела е на разположение и е безплатен за всички гости. Въпреки това всички превозни средства са оставени на собствена отговорност от страна на гостите, като хотелът не носи отговорност за загуба или повреда. В случай че възникне проблем с моторното превозно средство на паркинга на хотела, хотелът не може да поема никаква отговорност. Ако превозното средство е оставено на паркинга на хотела без съгласието на наш служител, ние си запазваме правото да премахнем автомобила за сметка на собствениците.

Допълнителни уговорки

Всякакви промени в броя на лицата, заемащи помещение, различен от този след времето на първоначалната резервация, трябва да бъдат съобщени и потвърдени с рецепция преди датата на пристигане. Ако искате да отмените или промените вашата резервация, можете да го направите без санкции до 5 дни преди пристигане до 0:00 ч., като се свържете с нашия Фронт офис мениджър в писмена форма. A при анулиране по-малко от 5 дни се дължи такса равна на стойността на престоя за първата вечер. В случай на неявяване на госта ще бъде изискана цялата сума по резервирания пакет. Хотелът си запазва правото да таксува дължимата сума за такова отменяне по детайли на кредитна/дебитна карта на клиента, без предизвестие или одобрение на същия. Резервации, направени по промоционални, сезонни или предварително заплатени, могат бъдат неотменяеми, без възвръщане на първоначално направено плащане и без опция за трансфер. В малко вероятния случай, когато ние трябва да отменим, променим или анулираме резервацията ви, си запазваме правото да направим това до момента на настаняване/пристигане. В случай на възникване на това, можете:

1) да приемете променените уговорки, както са направени
2) да предложите друга уговорка с нас
3) да отмените резервацията си и да получите пълно възстановяване на всички платени суми.

Отказване/промяна на резервация

Всякакви промени в броя на лицата, заемащи помещение, различен от този, след времето на първоначалната резервация, трябва да бъдат съобщени и потвърдени с рецепция преди датата на пристигане. Ако искате да отмените или промените вашата резервация, можете да го направите без санкции до 5 дни преди пристигане до 24:00ч., като се свържете с нашия Фронт Офис Мениджър в писмена форма. A при анулиране по-малко от 5 дни се дължи такса равна на стойността на престоя за първата вечер. В случай на неявяване на госта ще бъде изискана цялата сума по резервирания пакет. Хотелът си запазва правото да таксува дължимата сума за такова отменяне по детайли на кредитна/дебитна карта на клиента, без предизвестие или одобрение на същия. Резервации, направени по промоционални, сезонни или предварително заплатени, могат бъдат неотменяеми, без възвръщане на първоначално направено плащане и без опция за трансфер. В малко вероятния случай, когато ние трябва да отменим, променим или анулираме резервацията ви, си запазваме правото да направим това до момента на настаняване/пристигане. В случай на възникване на това, можете:

1) да приемете променените уговорки, както са направени
2) да предложите друга уговорка с нас
3) да отмените резервацията си и да получите пълно възстановяване на всички платени суми.

Политика за деца

Хотел Балканско бижу признава за деца тези под 12 години. Моля, имайте предвид че деца, навършили 12 години, ще бъдат класифицирани като възрастни и съответно ще се таксуват като такива при пристигане. Деца на възраст под 12 години, трябва да бъдат придружени от възрастен, отговорен за подходящото поведение на детето пред други гости в хотела. Деца на възраст 4 или по-малко години, се настаняват безплатно с родителите. Хотел Балканско Бижу предлага бебешки легла под наем безплатно. Моля, попитайте за наличност и заявете на рецепция.

Почистване

Дневното частично почистване на стаите не включва почистване на кухненския плот (миене на чинии и почистване на фурна и котлони). Тази услуга се предлага срещу допълнително заплащане от 10 лв и може да бъде заявена на рецепция.

Камериерски услуги

Хотелът предлага камериерски услуги всеки ден между 10.00 и 16.00 часа.

Домашни любимци

Позволени са домашни любимци, само ако отговарят на административните правила на хотела и за тях се заплаща допълнителна такса от 20 лв. на вечер. Кучета-водачи са изключение и за тях не се дължи допълнително заплащане.

Максимално настаняване

Правилата за настаняване се спазват строго. Те са съобразени с условията на нашата застраховка. Пренастаняването създава предпоставки за опасност за всички. Ако в апартамента се настанят повече гости, хотелът си запазва правото да изиска наемането на допълнителен апартамент при допълнително заплащане.

Едноспален апартамент: максимум 4 лица

Двуспален апартамент: максимум 6 лица.

Политика за провеждане на мероприятия

Ние сме популярно място за сватби, тържества и коледно-новогодишни партита. Бихме искали да ви информираме, че по време на тържества и събития в хотела, фоайето може да бъде заето временно и трябва да имате предвид, че часът за провеждане на такива мероприятия е до 01:00 часа и може да е шумно дотогава и дори след този час.

Безплатно ранно настаняване

По-висока категория стая

Домашни любимци по желание - 20.00 лв

За резервация през сайта получавате

Бонус при резервация