Защо да изберем планината за своята лятна почивка?

Защо да изберем планината за своята лятна почивка?

Пирин планина и красиви гледки по време на семейна почивка Банско

За какво се сещате, когато чуете лято? Най-вероятно за почивка. Това е сезонът на отпуските, почивките, любимите занимания. Годината неусетно почти се изтърколи и август вече е тук.

Ако все още не сте планирали къде ще прекарате лятната си отпуска, е време да го направите. Днес ви разказваме защо е добра идея да се насочите към планината. Споделяме с вас 3 причини да изберете това лято за своята семейна почивка Банско.

1. Забравяте за стреса и се наслаждавате на спокойствие и тишина 

Няма друго място, което може да ви предложи спокойствие така, както може да го направи планината. Тук въздухът е по-чист, храната – по-вкусна, водата – по-свежа.

Доказано е – зеленият цвят успокоява, а в планината ще бъдете заобиколени от безброй зелени кътчета. Великолепни гледки, прохлада и свежест ще съпровождат всеки миг от вашия престой.

Дори най-красивата снимка трудно може да пресъздаде неповторимата атмосфера и усещането за уют, което носи планината. Най-добре може да изживеете емоцията, като посетите Банско и Разлог през летните месеци. 

Ако изберете за своята семейна почивка Банско, пред очите ви всяка сутрин ще се разкриват чудни гледки, ще може да пиете кафето си на чист въздух и ще се чувствате отпочинали и заредени. Тук, в прегръдката на Пирин и Рила, ще може да се слеете с природата и да усетите мечтаното спокойствие.

Пирин планина и нейната красота

2. Радвате се на прохлада и чист въздух 

С идването на горещините идва желанието да открием място, което предлага прохлада, а планината може да предостави дори повече от това.

Тук може да се насладите на аромата на цветята и билките, да забравите за шумотевицата на големия град, да слушате песента на чуруликащите птички.

Сигурни сме, че ще се съгласите с нас – наред с това, друг плюс на планината е свежият въздух.

Вероятно знаете, че разходките на чист планински въздух влияят благоприятно върху имунната система. Затова смело може да кажем, че времето в планината освен приятни мигове, може да ни донесе и ползи за здравето.

Лятото в Банско може да е прохладно, но престоят ви в курорта със сигурност ще е свързан с топли, слънчеви емоции. Има безброй варианти как може да прекарате чудесно с най-близките си. 

цветя и билки в Пирин планина

3. Пред вас има многобройни възможности за забавления

Освен с чист въздух и спокойствие, районът ще ви зарадва и с разнообразие от възможности за весело прекарване на семейната ви почивка. Ако решите да прекарате лятото в прегръдката на Рила и Пирин, ще имате възможност да се насладите на много щастливи мигове. 

Банско и Разлог предлагат множество варианти за семейни забавления. Неведнъж сме ви разказвали за тях. Разходки в околността, продължителни планински преходи, посещение на забележителности – това са само малка част.

Макар и малка страна, България е пълна с китни местенца, които си струва да опознаете отблизо и които със сигурност ще впечатлят цялото ви семейство. 

Районът тук е добър също за конна езда и риболов. В случай че това не са “вашите спортове”, може да се отдадете с децата на игри навън, сред зелените поляни и чистия въздух, или да организирате пикник.

Съветваме ви, преди да пристигнете, да проверите и културната програма на Общината. Често има интересни събития, които може да включите в списъка с места за посещение по време на почивката си. 

разходки из планината апо време на семейна почивка Банско

Надяваме се, че успяхме да ви убедим колко гостоприемна е планината през летния сезон и че престоят ще ви донесе безброй хубави мигове. Прохлада, спокойствие, чист въздух, великолепни гледки – насладете се на всичко това още този август.

Планирайте посещение на Банско до края на месеца и се възползвайте от специалните ни оферти за 2 или 3 нощувки. Изживейте едно незабравимо лято във вашето семейно бижу и преоткрийте красотата на две от най-магнетичните и величествени планини в България – Пирин и Рила.

Сподели ни:

Безплатно ранно настаняване

По-висока категория стая

Домашни любимци по желание - 20.00 лв

За резервация през сайта получавате

Бонус при резервация