Зимни приключения край Банско и Разлог

Зимни приключения край Банско и Разлог

семейство по време на зимна почивка в Банско

Свеж планински въздух, студени ръце и топло сърце. Декември вече е тук, а с него и желанието ни да се впуснем в снежни приключения. Макар температурите навън да са ниски през този месец, за нас това е времето на топли семейни емоции.

Вече жадуваме за миговете, в които ще се забавляваме цялото семейство по ски пистите. Нямаме търпение да се разхождаме, а наоколо всичко ще е покрито с бяла премяна. Чакаме с трепет върховете на планините да се белеят, а ние да се радваме на невероятните пейзажи, разкриващи се пред очите ни.

Всеки сезон е подходящ за почивка в Банско, но зимата сякаш е най-доброто време, в което може да го посетите. Уют и вълшебни гледки ще съпътстват всеки миг от вашата зимна семейна почивка в Банско.

Банско се радва на голяма популярност поради няколко причини. Сред тях са приказната природа, вкусната храна и не на последно място, отличните условия за зимни забавления. Всичко това печели сърцата на мнозина и отрежда Банско сред най-добрите ски курорти не само в България, но и в света. Според класация на сайта skiresort Банско се нарежда сред най-добрите курорти в света с писти до 80 км. Курортът е получил високи оценки за критериите възможност за семейна почивка, разнообразие и дължина на ски пистите и др. А ето и какви възможности за зимна семейна почивка Банско ще ви предложи.

зимна приказка в Банско

Ски забавления

Курортният град разполага с множество ски писти, предлагащи отлични условия за спускане както за любители, така и за професионалисти. Тук ви очакват 16 писти, подходящи за начинаещи и за напреднали скиори.

Дори да нямате опит или да сте качвали на ски едва няколко пъти, няма защо да се притеснявате. 6 от всички писти са с лесно ниво на трудност, което ги прави подходящи за начинаещи, които искат да направят първите си стъпки в ски спортовете. На територията на Банско ще откриете и немалко училища, предлагащи ски уроци както за деца, така и за възрастни. Може да избирате между индивидуални уроци и занимания в групи.

Сноуборд

Може да продължите забавлението, като се отдадете на сноуборд занимания. Отново бързаме да ви успокоим, че дори да нямате опит, може да се научите по време на вашата зимна семейна почивка в Банско. В повечето училища, които предлагат ски уроци, може да се научите да карате и сноуборд. Карането на сноуборд помага за укрепване на гъвкавостта и издръжливостта. Освен че ще се радвате на весели мигове, ще усетите много здравословни ползи.

зимна семейна почивка в Банско

Забавления с шейни

Когато мислим за зимни спортове, сякаш често забравяме спускането с шейни. А то е толкова забавно. Особено ако участва цялото семейство. Няма дете, което да не се радва на снега и на спускането отвисоко. Сигурни сме, че си спомняте с умиление за зимите, когато сте били малки и сте се забавлявали с шейни. Изживейте отново тази емоция, като организирате зимна семейна почивка в Банско.

Ако пък обичате адреналина и търсите тръпка, може да наемете моторни шейни. Разходките се правят по предварително подбрани маршрути, за да ви гарантират безопасност и красиви гледки. Може да споделите емоцията с половинката си и заедно да се впуснете в това приключение.

дете с шейна по време на зимна семейна почивка в Банско

Лифтове

На снежната красота, но отвисоко, може да се насладите от лифтовете. Като гости на курорта на ваше разположение ще са един кабинков, шест 4-седалкови и два 6-седалкови лифта. Качването на лифт е едно невероятно преживяване. Гледките, които се разкриват, са наистина приказни. Вдъхновяват, зареждат, доставят наслада. Дори да се страхувате от височини, вярваме, че щом се качите, ще бъдете запленени от възхитителните гледки и ще забравите за притеснението си.

поглед от лифта към Банско

С многото си възможности за развлечения Банско е страхотен избор за зимна семейна почивка. Тук има за всекиго по нещо.

Сподели ни:

Безплатно ранно настаняване

По-висока категория стая

Домашни любимци по желание - 20.00 лв

За резервация през сайта получавате

Бонус при резервация