Семейна лятна почивка в района на Банско: 3 идеи какво да правите

Семейна лятна ваканция край Банско: 3 идеи какво да правите

разходка из красивата планина Пирин

Всички имаме спомени от детството за лета, пълни с приключения и веселие. За разходки до смрачаване, за игри с часове навън сред чист въздух, за мигове на радост, безгрижие и спокойствие. 

Лятото е в разгара си. Ако спомените за тези моменти предизвикват умиление у вас и ви вдъхновяват да покажете на своите деца колко вълнуващо може да бъде лятото, организирайте почивка в района на Банско. Какво по-хубаво от това да използвате лятната им ваканция, за да споделите страхотни моменти цялото семейство? 

Вярваме, че децата нямат нужда от скъпи подаръци, а от това да споделяме с тях време и преживявания. Днес ви даваме 3 идеи за неща, които може да направите заедно и от които със сигурност ще имате страхотни спомени след това. 

Посетете Парка на танцуващите мечки 

Той се намира в близост до Белица, на близо 38 км от Банско и хотел Балканско бижу. Сигурни сме, че децата ще се зарадват да видят мечка, при това в естествената ѝ среда. Паркът се простира на внушителната площ от близо 120 000 кв. м, като е разделен на няколко сектора. Минавайки от единия в другия, ще може да видите как мечоците се хранят, играят, спят. 

Ако решите да посетите мястото, имайте предвид, че може да направите разходка само с екскурзовод, и то на всеки кръгъл час. По време на обиколката той ще ви разкаже малко повече за живота на мечките и за историята на живеещите животни в Парка. Вероятността да видите всички мечки не е голяма, тъй като някои са по-срамежливи и не обичат да се показват. Но сме сигурни, че това, което ще видите, ще бъде интересно и за вас, и за децата. 

 Парка на танцуващите мечки в Белица, подходящ за посещение по време на почивка в района на Банско


Научете се заедно да яздите кон

Няма как да пропуснем да ви споменем за възможността да се научите да яздите кон по време на вашата почивка в района на Банско. Този край на България е подходящ за езда, а партньорството ни с една от конните бази в региона ви дава шанс да опитате преход с квалифициран инструктор. 

Срещата с конете и ездата като цяло е едно вълнуващо преживяване, което обикновено се харесва както на малки, така и на големи. Вярваме, че цялото семейство много ще се забавлява, ако решите да се впуснете в това приключение. Конете са красиви и благородни животни, а ездата – прекрасен начин да опознаете отблизо българската природа. Районът край Банско е приказен през лятото и сме сигурни, че ще ви смае с невероятни природни пейзажи. 

езда в района на Банско

Разходете се из природата и организирайте пикник

С красотата на района може да се запознаете и като се разходите. Планините в България “крият в пазвите си” невероятни кътчета и спиращи дъха гледки. Пирин и Рила, между които е сгушен Банско, не правят изключение. Древни крепости и храмове, кристално чисти езера, природни резервати – красотата и местата за посещение, които предлагат, са необятни. Тук сме събрали 25 идеи за разходка край Банско и Разлог. 

Освен разходка, ви предлагаме да организирате и пикник. В планината има множество китни местенца, които ще ви предложат уединение и спокойствие, и които са подходящи именно за тази цел. Пикниците са страхотен вариант да прекарате време навън, наслаждавайки се на слънчевите лъчи и забавлявайки се със семейството. Може да вземете карти или различни игри (например дженга, дама, Не се сърди, човече и др.), за да играете всички заедно. 

разходка из природата по време на почивка в района на Банско

Вярваме, че сами се убедихте – ако изберете за следващата си почивка района на Банско, ще прекарате незабравимо. Възможностите за забавления са наистина много. За финал ви споделяме още една идея. Ако сте в курорта в периода 6-13 август, може да посетите традиционния за Банско джаз фестивал. Очертава се истински празник на музиката, като участие в събитието ще вземат емблематични за джаз музиката български и чуждестранни изпълнители. Кои по-точно може да прочетете в тази статия. Ще ви очакваме. 

Сподели ни:

Don`t copy text!

Безплатно ранно настаняване

По-висока категория стая

Изненада за малките ни гости

Безплатен коктейл

За резервация през сайта получавате

Бонус при резервация